بررسی و راهنمایی بهترین گوشی تا ۵ میلیون تومان
فهرست مطالب
انتخاب بهترین گوشی تا ۵ میلیون تومان
در بازار حال حاضر محصولات متعددی در بازه قیمتی ۳ تا ۵ میلیون تومان در بازار کشورمان وجود دارند که این موضوع انتخاب بهترین مدل را کمی پیچیده و دشوار میکند. در مرحله ی اول به معرفی بهترین گزینههای موجود در بازار میپردازیم و بعد از آن میان محصولات ، برترین مدلها را که از نظر کالارنک ارزش خرید بیشتری در مقایسه با رقبای خود دارند، معرفی میکنیم.
شیائومی ردمی نوت ۸ پرو
سری گوشیهای «ردمی نوت» شیائومی را میتوان محبوبترین گوشی اقتصادی جهان دانست. هر سال، شیائومی چند میلیون دستگاه از این سری را به فروش میرساند. پس از موفقیت ردمی نوت ۷ و ردمی نوت ۷ پرو در کشورهای مختلف، شیائومی در نسل جدید این گوشی تغییرات زیادی اعمال کرد تا همچنان به موفقیت خود در بخش گوشیهای میانرده و اقتصادی ادامه دهد.
ردمی نوت ۸ پرو دنبالهروی ردمی نوت ۷ پرو محسوب میشود که مشخصاتی کموبیش مشابه گوشی ردهبالایی را در قیمت محصولی میانرده ارائه میکند. اگر بخواهیم خیلی خلاصه در مورد مشخصات و قابلیتهای این گوشی سخن بگوییم، بهتر است که از مهمترین ویژگی آن، یعنی دوربین چهارگانه شروع کنیم. در بخش پشتی ردمی نوت ۸ پرو چهار دوربین قرار دارد که دوربین اصلی به سنسوری ۶۴ مگاپیکسلی مجهز شده است. این دوربین در تمامی شرایط میتواند تصاویری باکیفیتی ثبت کند؛ سه دوربین دیگر نیز برای عکاسی واید، مایکرو و سنجش عمق جهت ایجاد جلوهی موثرتر بوکه، تعبیه شدهاند.
در سمت دیگر، نمایشگر عریض و باکیفیتی قرار دارد که روشنایی زیادی به همراه دارد. هر دو سمت گوشی توسط لایههایی از شیشههای مستحکم نسل پنجم گوریلا گلس محافظت میشوند تا نگرانی خاصی از بابت مقاومت آن نداشته باشید.
باید به تعبیه ی تراشهی جدید مدیاتک G90T هم اشاره کنیم که برخلاف محصولات پیشین این برند چینی، در عین مصرف انرژی اندک، توان پردازشی خوبی را بههمراه دارد. باتری حجیم ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی نیز وظیفهی تامین انرژی مورد نظر ردمی نوت ۸ پرو را برعهده دارد که در استفادههای عادی میتوانید بهراحتی با یک بار شارژ کامل تا دو روز از گوشی استفاده کنید.
همانطور که در بررسی شیائومی ردمی نوت ۸ پرو گفتیم، برخلاف برچسب قیمت ۲۰۰ دلاری آن، ردمی نوت ۸ پرو هیچ شباهتی به یک گوشی ارزان ندارد.
شیائومی Mi 9T
شیائومی Mi 9T که در برخی از کشورها به خصوص بازار چین با نام ردمی K20 عرضه شده است، یکی از شگفتیهای دنیای گوشیهای موبایل در سالهای اخیر بود. این گوشی درحدی خوب است که به سختی میتوانیم از برچسب «میانرده» برای توصیف آن استفاده کنیم.
از بحث زیبایی ظاهری بدنه و نمایشگر بدون بریدگی Mi 9T که بگذریم، به موارد دیگری مانند نمایشگر فوقالعاده باکیفیت AMOLED میرسیم که در کنار روشنایی زیاد، از استاندارد HDR10 نیز برای نمایش جذابتر رنگها پشتیبانی میکند.
از نظر قابلیتهای عکاسی و فیلمبرداری، باید بدانید که کاملا میتوانید روی ماژول سهگانهی دوربین پشتی و دوربین سلفی مخفی می ۹ تی برای ثبت مهمترین لحظات زندگی خود حساب کنید. حتی در بخش فیلمبرداری نیز بهسختی متوجه تفاوت آن با رقبای گرانقیمت و ۱۰۰۰ دلاری میشوید.
از لحاظ سختافزاری هم شیائومی برای این گوشی سنگ تمام گذاشته است؛ Mi 9T از تراشهی توانمند اسنپدراگون ۷۳۰ بهره میبرد تا اجرای اپلیکیشنها و بازیها و گشتوگذار در محیط نرمافزاری گوشی کاملا روان و بدون هرگونه لگ باشد. همچنین باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی نیز شما را از شارژر در طول روز و حتی در کاربریهای سنگین بینیاز میکند.
اما جایی که رقابت با این گوشی را دشوار و تا حدودی غیرممکن میکند، قیمت آن است. شیائومی Mi 9T در دو مدل با ظرفیتهای ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت به بازار عرضه شده است که هر دو ظرفیت را میتوانید با قیمتی کمتر از ۵ میلیون تومان تهیه کنید.
شیائومی Mi 9 لایت
می ۹ لایت یکی ارزانترین مدلهای سری می ۹ شیائومی است، ولی اجازه ندهید که این برچسب «ارزانترین» شما را در خرید این گوشی گمراه کند. می ۹ لایت بیشتر بخشهای کلیدی پرچمدار این سری (می ۹) را بههمراه دارد. با اینحال شیائومی با برخی تغییرات موفق به ارایهی محصولی توانمند، زیبا و بسیار مقرونبهصرفه شده است.
این مدل هم مشابه پرچمدار شیائومی از نمایشگری ۶٫۳۹ اینچی بسیار باکیفیت امولد بهره میبرد که نسل پنجم شیشهی گوریلا گلس نیز از آن در برابر خش و ضربه محافظت میکند. البته این شیشه در پشت گوشی هم تعبیه شده است تا بتوانید از زیباییهای بدنه بدون نیاز به قاب محافظ لذت ببرید.
در بخش پشت گوشی سه دوربین قرار دارد که دوربین اصلی به حسگر ۴۸ مگاپیکسلی مجهز شده است؛ شیائومی از این حسگر در بسیاری از محصولات محبوب و ردهبالای دیگر خود اعم از می ۹ و می ۹T نیز بهره برده است. این دوربین میتواند در شرایط نوری مختلف، چه در روز و چه در شب، تصاویر خوبی ثبت کند.
در بررسی شیائومی می ۹ لایت به این موضوع اشاره کردیم که شیائومی بار دیگر ثابت کرد که برای خرید دستگاهی با عملکرد رضایتبخش، لزوما به پرداخت هزینههای گزاف نیازی ندارید.
سامسونگ گلکسی A50
اگر بگوییم که گلکسی A50 سامسونگ یکی از پرفروشترین گوشیهای سال اخیر بازار ایران است، اغراق نکردهایم. برای آن دسته از کاربرانی که به برندهای چینی هنوز اعتماد ندارند یا استفاده از محصولات برند معتبری مانند سامسونگ را میپسندند، گلکسی A50 یکی از مناسبترین و در عین حال، ارزانترین گوشیهای میانرده در بازار ایران است. دلایل زیادی هم برای خرید این گوشی وجود دارد.
پیش از هر چیز باید به نمایشگر جذاب ۶٫۴ اینچی گلکسی A50 اشاره کنیم که از پنل سوپرامولد بهره میبرد و همانطور که از سامسونگ انتظار میرود، کیفیت تصویر بسیار خوبی دارد.
از طرف دیگر سامسونگ برای میانردهی محبوب خود یکی از تراشههای اختصاصی سری اکسینوس را در نظر گرفته است که نهتنها قدرت کافی برای اجرای همه نوع اپلیکیشنی را دارد، بلکه در اجرای انواع بازیهای موبایل نیز کاربران را ناامید نخواهید کرد.
در بررسی سامسونگ گلکسی A50 اعلام کردیم که باتوجه به رده قیمتی گوشی، نباید انتظار خیلی زیادی از دوربین سهگانه این گوشی داشته باشید. با وجود این، اگر نور محیط کافی باشد، تصاویر خوبی به ارمغان میآید.
گلکسی A50 بهلطف قیمت مناسب خود، محصولی جذاب و بسیار محبوب است. در حال حاضر، گلکسی A50 سامسونگ یکی از ارزانتر گوشیهای میانرده بازار محسوب میشود که حتی قیمتی مشابه به گوشیهای اقتصادی دارد.
سامسونگ گلکسی A50s
سامسونگ گلکسی A50s در حقیقت همان A50 است که بهبودهای جزئی ولی محسوسی را تجربه کرده و البته حدود ۱۰ درصد هم گرانتر است.
انتخاب بین گلکسی A50 و A50s، کاملا به نیازتان برمیگردد. در فهرست بهترین گوشیهای هوشمند تا ۵ میلیون تومان، هر دو جزو ارزانترین گزینهها محسوب میشوند که تفاوت تنها به طراحی ظاهری و دوربین محدود میشود.
از نظر ظاهری، سامسونگ قاب پشت گلکسی A50s را به طراحی هندسی خاصی مزین کرده است تا جلوهی زیباتری به آن ببخشد. این موضوع با اینکه تأثیری در کیفیت ساخت گوشی ندارد، ولی ظاهر پشت آن را بهمراتب زیباتر کرده است. البته اگر از قاب محافظ بهره میبرید تفاوت ظاهری بین گلکسی A50 و A50s حس نخواهید کرد.
اما بخش مهمتر که فاکتور تعیینکننده به شمار میرود، دوربینهای اصلی و سلفی است. در بخش پشتی گلکسی A50s سه دوربین قرار دارد که نمونهی اصلی به حسگری ۴۸ مگاپیکسلی مجهز شده است. درحالیکه دوربین اصلی گلکسی A50 از حسگری قدیمیتر با رزولوشن ۲۵ مگاپیکسل بهره میبرد. در A50s دوربین اصلی با دو دوربین دیگر با حسگرهای ۸ و ۵ مگاپیکسلی برای عکاسی واید و تشخیص عمق میدان همراهی میشود.
در سمت دیگر گوشی و در بریدگی قطرهای شکلی که در بالای نمایشگر قرار دارد، دوربین سلفی گلکسی A50s که از حسگری ۳۲ مگاپیکسلی استفاده میکند. این دوربین سلفی در مقایسه با نمونهی بهکار رفته در A50 با حسگر ۲۵ مگاپیکسلی، تصاویری شفافتر و با جزئیات بیشتری ثبت میکند.
بنابراین انتخاب بین دو مدل گلکسی A50 و A50s به نوع استفاده شما از گوشی برمیگردد. اگر کیفیت عکاسی و بهطور کلی، دوربین گوشی برایتان اهمیت زیادی دارد، بهنظر میرسد که باید کمی بیشتر هزینه کنید و بهجای گلکسی A50، مدل جدیدتر A50s را خریداری کنید.
سامسونگ گلکسی A51
اما حالت سومی هم در مورد سری A50 وجود دارد و آن هم افزایش حدودا یک میلیون تومانی بودجه است تا جدیدترین مدل معرفی شده در این سری را بخرید. گلکسی A51 نسل جدید سری میانردههای سامسونگ محسوب میشود که فقط چند ماه از معرفی آن میگذرد. سامسونگ سعی کرده است در A51 بخشهای کلیدی مثل نمایشگر و دوربین را بهبود ببخشید تا توجیه کافی برای افزایش قیمت آن وجود داشته باشد.
این گوشی از نمایشگری ۶٫۵ اینچی سوپرامولد با بریدگی از نوع Infinity-O بهره میبرد. در پشت گوشی هم بهجای سه دوربین، از ماژول چهارگانهی دوربین استفاده شده است که میزبان دوربین مخصوص عکاسی ماکرو است. بهعلاوه دوربین اولتراواید اکنون از حسگری ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرد تا بتواند تصاویر عریض بهتری در مقایسه با A50 و A50s ثبت کند.
گلکسی A51 بهصورت پیشفرض از جدیدترین نسخه از سیستمعامل اندروید یعنی اندروید ۱۰ بهره میبرد؛ بنابراین گوشی بهروزتری در مقایسه با برادران ارزانتر خود محسوب میشود. بهعلاوه احتمال اینکه بهروزرسانی بعدی اندروید را نیز دریافت کند، بیشتر است.
به جز این موارد، تفاوت ویژهای بین گلکسی A51 با مدلهای A50 و A50s وجود ندارد.
سامسونگ گلکسی A70
سامسونگ گلکسی A70 در کنار گلکسی A50 یکی دیگر از گوشیهای میانرده سامسونگ است که توانست بهسرعت در میان کاربران به محبوبیت زیادی برسد و البته همانند A50، دلایل زیادی برای خرید گلکسی A70 در این بازه قیمتی وجود دارد.
گلکسی A70 سامسونگ را میتوانیم گوشی هوشمندی ردهبالا در کالبد محصولی میانرده بدانیم. این گوشی یکی از بزرگترین نمایشگرها را در بین رقبای خود در بازار دارد که به لطف پنل باکیفیت سوپرامولد و رزولوشن کافی، تجربه بصری لذتبخشی را به ارمغان میآورد.
همانطور که در بررسی سامسونگ گلکسی A70 گفتیم، این گوشی با اینکه مبلغ قابلتوجهی گرانتر از A50 است، ولی تقریبا هیچکدام از ایرادات آن را ندارد. پردازندهای قدرتمندی برای اجرای بازیهای روز موبایل در کنار ظرفیت باتری بیشتر جهت تغذیهی نمایشگر بزرگ، بخشی از نقاط مثبت A70 به شمار میرود. دوربین سهگانه و دوربین سلفی گوشی هم میتوانند لحظات مهم زندگی شما را با کیفیت خوبی ثبت کنند.
بهطور خلاصه میبایست سامسونگ گلکسی A70 را یکی از کمنقصترین گوشیهای هوشمند در این بازه قیمتی دانست که بعید است پس از خرید آن، احساس پشیمانی کنید.
آنر ۹X
پس از رونمایی از آنر ۸X، این گوشی بهشدت به یکی از پرفروشترین محصولات بازار تبدیل شد. حالا یک سال بعد، نسل جدید با نام آنر ۹X معرفی شده است که با طراحی مدرن و سختافزاری توانمندتر در صدد تکرار موفقیتهای مدل قبلی خود است.
گوشی آنر ۹X یکی از آخرین محصولات مجموعهی هواوی محسوب میشود که از سرویسهای گوگل بهره میبرد؛ بنابراین هیچگونه نگرانی بابت نصب اپلیکیشنها و بازیها و دسترسی به فروشگاه گوگل پلی نخواهید داشت.
آنر ۹X مثل شیائومی Mi 9T از نمایشگری عریض ۶٫۵۹ اینچی بدون هیچگونه بریدگی بهره میبرد و دوربین سلفی بهصورت پاپآب از لبهی بالایی گوشی خارج میشود. باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی هم به شما کمک میکند تا حداقل یک روز کامل از این نمایشگر زیبا لذت ببرید.
متاسفانه مدل جهانی آنر ۹X برخلاف نمونهی مخصوص بازار چین، از پردازندهی ضعیفتری بهره میبرد، اما در عوض ۶ گیگابایت حافظهی رم دارد تا بتوانید با خیال راحت به انجام امور سنگین چندوظیفگی و بدون نگرانی از محدودیتهای سختافزاری بپردازید.
آنر ۹X سه دوربین روی قاب پشتی دارد که دوربین اصلی به حسگری ۴۸ مگاپیکسلی مجهز شده است. یکی از جذابترین موارد مربوط به این گوشی، قابلیت «عکاسی در شب» آن است که بهلطف الگوریتم پیشرفتهی هواوی کمک میکند تا تصاویر بسیار خوبی در شب ثبت کند.
هواوی Y9s
هنگام نگارش بررسی هواوی Y9s در زومیت پیش از هر چیز به این موضوع اشاره کردیم که برخلاف سایر مدلهای سری Y9 که گوشیهایی اقتصادی و ردهپایین محسوب میشوند، Y9s محصولی میانرده است که اتفاقا مشخصات فنی جذابی دارد.
مثل آنر ۹X، این گوشی هواوی نیز از نمایشگری بزرگ و ۶٫۵۹ اینچی بهره میبرد که در هر اینچ بیش از ۳۹۰ پیکسل بههمراه دارد. دو لایه شیشهی محافظ، بدنه فلزی سنگین و ۲۰۶ گرمی Y9s را در برگرفتهاند و دوربین سلفی نیز مانند برخی محصولات ردهبالا و گران، با مکانیزم جهنده در لبه بالای گوشی مخفی شده است.
شباهتهای هواوی Y9s به آنر ۹X به همینجا ختم نمیشود؛ گوشی میانرده هواوی هم به دوربین اصلی ۴۸ مگاپیسلی مجهز شده است که نمونهی واید با حسگر ۸ مگاپیکسلی و دوربین تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی نیز آن را همراهی میکنند.
متاسفانه Y9s هم مثل آنر ۹X قربانی مشکلات بین چین و آمریکا شده است و هواوی برای اینکه بتواند آن را با سرویسهای گوگل وارد بازار کند، از اندروید ۹ استفاده کرده است. اما خوشبختانه هنوز میتوانید از سرویسهای گوگل در آن بهره ببرید.
هواوی Y9s هم یکی دیگر از گوشیهای جذاب میانرده است که میتوانید با قیمتی کمتر از ۴ میلیون تومان در بازار ایران تهیه کنید.
هواوی نوا ۵T
برای کسانی که بهدنبال بهترین گوشی تا ۵ میلیون تومان هستند و در این بازهی قیمتی محدودیت مالی چندانی ندارند، هواوی نوا ۵T میتواند یکی از بهترین گزینهها باشد.
این گوشی یکی از معدود مدلهای میانرده در بازار است که از تراشهی مخصوص گوشیهای هوشمند پرچمدار بهره میبرد تا یکی از توانمندترین گوشیهای میانرده لقب بگیرد. در حقیقت اگر خودتان را یک «موبایل گیمر» میدانید، ولی نمیخواهید بیشتر از پنج میلیون تومان هزینه کنید، نوا ۵T را در اولویت فهرست خود قرار دهید.
صرفنظر از پردازنده سریع این گوشی، سایر مشخصات آن هم جذاب است؛ از کیفیت ساخت خوب گرفته تا دوربینهای توانمند و از همه مهمتر، پشتیبانی از فناوری شارژ بیسیم که فقط در نیم ساعت میتواند گوشی را تا ۵۰ درصد شارژ کند.